De beste elektrische tandenborstel

Het elektrisch poetsen van de tanden is bij een tandvleesontsteking een goede zaak. Het biedt vele voordelen ten opzichte van het poetsen met een gewone tandenborstel. Deze voordelen maken het poetsen niet alleen fijner voor het ontstoken tandvlees, maar ook zal het sneller genezen. Ook voor mensen zonder ontstoken tandvlees (die het graag willen voorkomen) heeft poetsen met een elektrische tandenborstel zo zijn voordelen. Hieronder staan drie elektrische tandenborstels die door de consumentenbond in 2013 als beste zijn beoordeeld.

Braun Oral-B Triumph IQ 5000

Het verschil met de nummer 2 uit de test is niet veel! Maar de beste elektrische tandenborstel is volgens de consumentenbond is de Braun Oral-B Triumph IQ 5000. De prijs is in de test niet meegenomen en dat is ook een beslissende factor om voor deze tandenborstel te kiezen. Hij is namelijk bijna 40 euro goedkoper dan nummer 2 in de lijst. De belangrijkste features als timer, oplader, waterdicht, veel poetsbewegingen en verschillende standen heeft deze elektrische tandenborstel allemaal. Ook de poetsstand “sensitive” doet zijn naam eer aan.

Bestel de Oral-B Triumph IQ 5000

Phillips Sonicare DiamondClean

Net als de tandenborstel hierboven heeft de Phillips Sonicare DiamondClean HX 9332/04 een uitstekende score gehaald en mag daarom ook tot de beste elektrische tandenborstels worden gerekend. Er wordt gezegd dat de Sonicare tandenborstels beter zijn voor gevoelig tandvlees, tandvleesontstekingen en ontstoken tandvlees dan die van Braun. Ook de Phillips Sonicare DiamondClean heeft 5 standen, een timer, is waterdicht en maakt veel poetsbewegingen. Anders bij de Phillips is dat de elektrische tandenborstel wordt opgeladen in een speciaal meegeleverd glas. Ook zit er een handige reis-etui bij.

Bestel de Phillips Sonicar DiamondClean

Braun Oral-B Vitality Precision Clean

Voor ongeveer €30 euro heeft u al een goede elektrische tandenborstel. De Braun Oral-B Vitality Precision Clean/D12.513PC is de beste keus volgens de consumentenbond. Deze elektrische borstel heeft 1 stand, één timer voor 2 minuten en een oplader. Meer heb je niet nodig. Wel heeft deze tandenborstel de voordelen van elektrisch poetsen en dat tegen een heel acceptabel bedrag.

Bestel de Oral-B Vitality Precision Clean

Conclusie

Het is moeilijk om voor u de beste tandenborstel uit te kiezen. Wit u beginnen met elektrisch poetsen dan is de Braun Oral-B Vitality de beste keus. Het is een goede tandenborstel voor niet veel geld. Wilt u iets beters dan kiest u de Phillips Sonicare of de Braun Oral-B Triumph. Beide tandenborstels hebben goed eigenschappen om tot de beste tandenborstels te horen.