Ontstoken tandvlees voorkomen is minstens net zo belangrijk als het herkennen en behandelen van ontstoken tandvlees. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen.

Goede mondhygiëne

Er zijn verschillende aspecten die helpen bij ontstoken tandvlees voorkomen. Het belangrijkste aspect blijft te alle tijden een goede algehele mondhygiëne. Dingen die bijdragen aan een goede algehele mondhygiëne zijn: Het goed en regelmatig poetsen van de tanden, het gebruik van een goede tandpasta, het regelmatig flossen van de ruimtes tussen de tanden en kiezen en een goed mondspoelmiddel.

Lees meer over → Goede mondverzorging

Mondverzorgingsproducten

Daarnaast zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar die de algehele mondverzorging kunnen verbeteren en vergemakkelijken. Denk hierbij aan geavanceerde elektrische tandenborstels, elektrische flosapparatenspeciaal flosdraad, ragers, tandenstokers en bijvoorbeeld tongschrapers. Al deze hulpmiddelen dragen bij aan het voorkomen van ontstoken tandvlees.

Gewoontes en verschijnselen

Tot slot zijn er verschillende gewoontes en verschijnselen die veelvuldig in verband worden gebracht met ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees voorkomen is dan ook het makkelijkst door deze gewoontes en verschijnselen zo veel mogelijk te mijden.

Roken

Roken is hiervan met stip de belangrijkste. Roken vergroot niet alleen de kans op een tandvleesontsteking, maar vertraagt ook het herstel van ontstoken tandvlees. Wanneer u rookt is het risico op ontstoken tandvlees dus groter en de ontsteking zelf hardnekkiger.

Mondpiercings

Mondpiercings kunnen ook bijdragen aan diverse ontstekingen in de mond. Bij een mondpiercing wordt de huid namelijk doorboort en doordat er veel bacteriën in de mond zitten is de kans dan ook groot op een ontsteking of infectie. Daarnaast moet goed rekening gehouden worden met het materiaal van de piercing evenals de dagelijkse verzorging die deze nodig heeft om dergelijke ontstekingen en infecties te voorkomen. Een mondpiercing is bij een goede afweging van de materialen en een goede algehele mondverzorging echter geen enkel probleem.

Gezond tandvlees

Bent u benieuwd of u gezond tandvlees heeft? Neem dan vooral een kijkje op de pagina gezond tandvlees. Hier krijgt u alle informatie waaraan u gezond tandvlees kunt herkennen.

 

Dit artikel was nuttig
Verzenden
User Review
0 (0 votes)