Overige mondaandoeningenOntstoken tandvlees en Parodontitis zijn niet de enige mondaandoeningen waar u last van kunt hebben. Er zijn daarnaast nog tal van verschillende andere vervelende mondaandoeningen. Hieronder worden in het kort een aantal veelvoorkomende mondaandoeningen beschreven. Voor meer informatie over de betreffende aandoening klikt u op de bijbehorende link.


Acuut necrotiserend ontstoken tandvlees

Acute gingivitisAcuut necrotiserend ontstoken tandvlees is een vorm van ontstoken tandvlees die vooral in de tweede wereldoorlog veelvuldig voorkwam bij loopgraafsoldaten. Vandaag de dag zien we deze vorm van ontstoken tandvlees veel minder vaak. Tegenwoordig zien we acuut necrotiserend ontstoken tandvlees eigenlijk alleen nog maar onder jongvolwassenen die veel roken, veel stress hebben, veel junkfood eten en het lichaam emotioneel en/of fysiek onder veel druk zetten.

Lees direct meer over → acuut necrotiserend ontstoken tandvlees

Terugtrekkend tandvlees

terugtrekkend tandvleesTerugtrekkend tandvlees is een mondaandoening waar veel mensen last van hebben. In lichte mate is dit overigens geen ramp, maar het dient wel in de gaten gehouden te worden omdat terugtrekkend tandvlees de kans op andere mondaandoeningen vergroot. De belangrijkste oorzaken van terugtrekkend tandvlees zijn onder andere te agressief poetsen en bijvoorbeeld een ontsteking van het tandvlees.

Lees direct meer over → terugtrekkend tandvlees

Een slechte adem

Slechte ademIedereen heeft wel een keer een slechte adem en dit hoeft niet per definitie een groot probleem te zijn. Bepaalde factoren vergroten echter de kans op een slechte adem en ook zijn er genoeg mensen die structureel een slechte adem hebben. Vaak is een slechte adem gelukkig goed te voorkomen door middel van een goede mondhygiëne. Daarnaast kunnen speciale mondverzorgingsproducten u helpen bij het bestrijden van een slechte adem.

Lees direct meer over → slechte adem

Periapicaal abces

peripicaal abcesEen periapicaal abces is een vervelende mondaandoening waarbij pus, bestaande uit bacteriën, dood weefsel en witte bloedcellen, zich nestelt tussen het kaakbot en een gebitselement (een tand of kies). De belangrijkste onderdelen van de behandeling van een periapicaal abces bestaan uit de drainage van het pus en de bestrijding van de infectie.

Lees direct meer over → periapicaal abces

Bloedend tandvlees

bloedend tandvleesBloedend tandvlees is niet alleen een symptoom van een tandvleesontsteking, het is daarentegen ook een mondaandoening die op zichzelf kan staan. Deze mondaandoening kan zomaar ineens tevoorschijn komen, maar u kunt ook chronisch last hebben van bloedend tandvlees. (bron: www.bloedend-tandvlees.eu)

 

Lees direct meer over → bloedend tandvlees

Gevoelige tanden

gevoelige tandenGevoelige tanden is een van de meest gehoorde klachten van patiënten die bij de tandarts komen. Ongeveer de helft van de mensen heeft dan ook regelmatig last van gevoelige tanden. Gevoelige tanden kunnen bijvoorbeeld reageren op koude, hete, zure en zoete etenswaren en dranken waarna er een korte scherpe pijnscheut kan ontstaan.

Lees direct meer over → gevoelige tanden

Peri-implantitis

Een aandoening die erg veel te maken heeft met ontstoken tandvlees en parodontitis is peri-implantitis. Het is een aandoening die in 2008 voor het eerst is geregistreerd en alleen voorkomt bij dragers van tandheelkundige implantaten. Het ontstaat doordat de bacteriën in het tandvlees de implantaten niet accepteren. De bacteriën maken het weefsel rondom te implantaten kapot en dit kan leiden tot het uitvallen van de implantaten.

Lees direct meer over → Peri-implantitis

Dit artikel was nuttig
Verzenden
User Review
0 (0 votes)