Net als voor ontstoken tandvlees geldt dat u Parodontitis beter kunt voorkomen dan genezen. Parodontitis voorkomen hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Het kan zo zijn dat u extra gevoelig bent voor een tandvleesontsteking bijvoorbeeld door zwangerschap, ziekte of vitamine gebrek. U zult dan extra aandacht aan uw mondhygiëne moeten geven om een ontsteking van het tandvlees en Parodontitis te voorkomen..

 

Voorkomen in het algemeen

parodontitis voorkomen

Een goede mondhygiëne kan Parodontitis voorkomen. Als u tot een van de risicogroepen behoort kunt u alvast extra aandacht aan uw mondverzorging geven. Door vaker de tanden te poetsen volgens de juiste techniek bent u beter bestand tegen de slechte bacteriën die uw tandvlees aantasten. Ook het flossen tussen de ruimtes tussen de tanden en kiezen biedt een uitstekende ondersteuning aan de dagelijkse mondverzorging.

Lees direct meer over → MondverzorgingMondverzorgingsproducten

Nieuwe technieken

Naast tandenpoetsen en flossen zijn er verschillende nieuwe technieken die nog beter werken om de mondverzorging gemakkelijker te maken en te verbeteren. Voorbeelden hiervan zijn de elektrische tandenborstel, speciale tandpasta’s die ontstoken tandvlees tegengaan, flosdraad en bijvoorbeeld elektrische flosapparaten. Deze producten worden nog altijd met regelmaat verbeterd en voorzien van innovatieve nieuwe toevoegingen.

Lees ook de artikelen:

Gewoontes en verschijnselen

Tot slot zijn er verschillende gewoontes en verschijnselen die veelvuldig in verband worden gebracht met ontstoken tandvlees. Ontstoken tandvlees voorkomen is dan ook het makkelijkst door deze dingen zo veel mogelijk te mijden.

Roken is met stip de belangrijkste gewoonte om te vermijden. Roken vergroot niet alleen de kans op een tandvleesontsteking, maar vertraagd ook het herstel van ontstoken tandvlees. Wanneer u rookt is het risico op ontstoken tandvlees dus groter en een eventuele ontsteking zelf ook hardnekkiger.

Mondpiercings kunnen ook bijdragen aan diverse ontstekingen in de mond. Bij een mondpiercing wordt de huid namelijk doorboort en doordat er veel bacteriën in de mond zitten is de kans dan ook groot op een ontsteking of infectie. Daarnaast moet goed rekening gehouden worden met het materiaal van de piercing evenals de dagelijkse verzorging die deze nodig heeft om dergelijke ontstekingen en infecties te voorkomen. Een mondpiercing is bij een goede afweging van de materialen en een goede algehele mondverzorging echter geen enkel probleem.

Lees direct meer over → MondverzorgingMondverzorgingsproducten

 

Dit artikel was nuttig
Verzenden
User Review
0 (0 votes)