Tong schoonmaken tegen slechte adem

Het goed poetsen van de tanden is overduidelijk het belangrijkste onderdeel van de alledaagse mondverzorging. Het komt echter vaak voor dat men de mond goed verzorgt en reinigt door tandenpoetsen en flossen, maar dat men toch een slechte adem heeft. De tong schoonmaken wordt door veel mensen vergeten in de dagelijkse mondverzorging en het zijn nu juist bacteriën op de tong die de boosdoeners zijn van een slechte adem.

Omdat de tong van nature een ruwe structuur heeft blijven er doorgaans een groot aantal bacteriën op achter. Uit onderzoek blijkt dat een deel van deze bacteriën stank produceren. Wanneer de stankproducerende bacteriën de overhand krijgen dan is een slechte adem onvermijdelijk. De tong schoonmaken met een speciale tongschraper is vaak voldoende om de slechte adem te doen verdwijnen.

Zes belangrijke voordelen van de tong schoonmaken:

1. Verbetert de adem – Het effectief verwijderen van de bacteriën die zich op de tong nestelen met een speciale tongschraper pakt een slechte adem aan bij de kern. Een vermindering van stankproducerende bacteriën is daarom zeer effectief en u zult snel resultaat boeken bij het bestrijden van een slechte adem.

2. Vermindert tandplak – Tandplak bestaat voor een groot deel uit bacteriën en wanneer deze bacteriën regelmatig verwijderd worden zal ook de hoeveelheid tandplak afnemen. Doordat bacteriën die zich op de tong nestelen zich eenvoudig kunnen hechten aan andere plekken in de mond zal het schoonmaken van de tong ervoor zorgen dat het gehele gebit minder last heeft van tandplak.

3. Beschermt tegen tandvleesaandoeningen – Een goed verzorgde mond, vrij van slechte bacteriën, is veel minder vatbaar voor een tandvleesontsteking. De tong schoonmaken zorgt ervoor dat een groot deel van de bacteriën wordt verwijderd. Dit vermindert niet alleen de kans op ontstoken tandvlees, maar vermindert ook de kans op teruggetrokken tandvlees en zelfs bloedend tandvlees.

4. Verbetert de smaak – Wanneer er zich veel bacteriën hebben genesteld op de tong dan beïnvloeden deze bacteriën ook vaak de smaakpapillen op negatieve wijze. De tong schoonmaken zorgt ervoor dat de smaakpapillen weer vrijer zijn en niet negatief worden beïnvloed door de bacteriën. Een schone tong bevordert dan ook de werking van de smaakpapillen en eten en drinken zal dan ook lekkerder smaken.

5. Toont veel frisser – Een schone, roze tong heeft een veel prettigere en gezondere kleur dan een gele of witte tong vol bacteriën. De tong schoonmaken met een speciale tongschraper helpt niet alleen bij het bereiken van een frisse adem, maar ook bij het bereiken van een fris ogende, roze tong.

6. Beschermt het tandglazuur – Slechte bacteriën in de mond tasten het tandglazuur aan. Wanneer de tong regelmatig wordt gereinigd met een tongschraper dan vermindert dit het aantal slechte bacteriën in de mond aanzienlijk. Het tandglazuur wordt dan ook minder lang, en veel minder heftig aangetast door de bacteriën omdat het aantal bacteriën aanzienlijk lager is.

Dagelijks uw tong schoonmaken

Wanneer u het schrapen van de tong net als het poetsen van de tanden onderdeel maakt van de dagelijkse mondverzorging dan zult u hier al snel de voordelen van inzien. Het schrapen van de tong is een effectieve toevoeging op de dagelijkse mondverzorging die absoluut voordelen heeft, maar de tong schoonmaken met een tongschraper is geen vervanging van het poetsen van de tanden.

Lees ook het artikel:

 

Bestel direct uw eigen tongschraper: