Tongschraper

Een tongschraper is een extreem handig en effectief hulpmiddel waarmee tongbeslag verwijderd kan worden van de tong. Een tongschraper is speciaal ontworpen voor het schoonschrapen van de tong en is daarom vele male effectiever dan een gewone tandenborstel of een combinatieborstel voor het schoonmaken van de tong. Daarnaast kunt u met een tongschraper plekken schoonmaken waar een tandenborstel of combinatieborstel niet of nauwelijks bij komt, zoals de achterkant van de tong.

Wat doet een tongschraper?

Een tongschraper verwijdert het tongbeslag aan de bovenkant en aan de achterkant van de tong. Door het herhaaldelijk maken van schrapende bewegingen verwijdert de tongschraper het tongbeslag, en daarmee alle bacteriën, effectiever dan elk ander product. Het gebruik van een tongschraper werkt niet alleen tegen een slechte adem, maar zorgt er door het verwijderen van het tongbeslag ook voor dat uw tong er frisser uitziet en dat uw smaakpapillen veel beter werken.

Waarom een tongschraper gebruiken?

Een witte of gele tong duid op aanwezigheid van tongbeslag. In dit tongbeslag zitten veel verschillende soorten bacteriën die de tong er wit of geel uit kunnen laten zien. Ook belemmert het tongbeslag de smaakpapillen, zorgt het voor meer tandplak, verhoogt tongbeslag het risico op mondaandoeningen als bloedend tandvlees, teruggetrokken tandvlees en zelfs een tandvleesontsteking. Tot slot zijn bepaalde bacteriën in het tongbeslag de grootste boosdoeners als het op een slechte adem aankomt.

Een tongschraper is speciaal ontworpen voor het reinigen van de tong. Om deze reden is een tongschraper vaak veel effectiever dan een gewone tandenborstel en combinatietandenborstel. Daarnaast kun je met een speciaal ontworpen tongschraper plekken op de tong bereiken die je met een tandenborstel of combinatieborstel niet kunt bereiken.

Een speciale tongschraper:

  • Is goedkoop in aanschaf en makkelijk in gebruik
  • Verwijdert meer bacteriën van de tong dan een tandenborstel of combinatietandenborstel
  • Bereikt ook de moeilijke bereikbare plekken
  • Maakt het schoonmaken van de tong makkelijker

 

bestel direct een tongschraper